Kategorier
2023 høst

Aleksander Kostopoulos // Sinus 40 år

Onsdag 8. november kl. 18.00

Sinus

Rytmisk musikk som snakker til hjertet, lys og lyd som vil omringe deg og ta deg med til nye steder. Grensen mellom kunstformene er flortynne, men kjernen er solid – og Aleksander Kostopoulos vet hva han holder på med!

Den energiske trommisen fra Bodø har gjort seg bemerket i bandet ISÁK og i rockeduoen Pil & Bue, og har vært musiker for artister som Mari Boine, Moddi og Adjagas. På egne bein lager han både vakker og hardtslående musikk bygget opp med varm elektronikk, groovende basser og himmelsk vokal. Til høsten kommer Kostopoulos` sitt tredje solo-album, oppfølgeren til det audiovisuelle prosjektet «Oftania». Musikken kretser rundt det å høre til en plass, samtidig som en AI, en kunstig intelligens, tas i bruk for å skape visuell kunst med samme tema. Det blir det en spennende reise av!

I samarbeid med lysdesigner Anders Søvik Hjelden viskes linjene ut imellom konsert og installasjon, lyddesigner Thomas Johannesen opphøyer opplevelsen og gir lydene farge. Dansegalleri, kunstmaskin, disco på boks – pinner og skinn blir bits og beats, denne kvelden vil du huske lenge!

Aleksander Kostopoulos – trommer, elektronikk
Anders Søvik Hjelden – lysdesign
Thomas Johannesen – lyd

Bodø Jazzrock Ensemble

Når Sinus, Bodøs viktigste spillested for den rytmiske musikken feirer 40 år, må man hylle stedet med noe ekstra stilig. Stormen konserthus har i anledning markeringen invitert noen av Bodøs og Norges fremste rytmiske musikere til å gjøre en konsert som passer en vital 40-åring. Her blir det originalstoff fra bandmedlemmene. Ekte instrumental jazzrock, fete soloer med backbeat og vare stemninger om hverandre, med hint både til 80- og 70-årenes legendariske bandunivers. Et univers som i sin tid inspirerte musikerne i Bodø Jazzrock Ensemble veldig. 

Jan Gunnar Hoff – tangenter
Tore Johansen – trompet
Finn Robert Olsen – Gitar
Børge P Øverleir – Gitar
Frode Berg – el- og kontrabass
Finn Sletten – perkusjon
Roger Johansen – trommer 

Program denne dagen:

18:00 Forsnakk med Kjell Nordeng
19:00 Ad Lib presenterer: Aleksander Kostopoulos
21:00 Bodø Jazzrock Ensemble

Velkommen til en aften i særs godt selskap!  

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Sinus’ 40 års-jubileum. Billetten gjelder for hele kvelden.