Bli med på liveplate!

Når Ladybird Orchestra inntar Store Studio kommende fredag er det duket for innspilling av et livealbum. Bare nye låter står på planen.

Av Kjell Nordeng

Ladybird Orchestra er en ung norsk jazzsekstett. Debutalbumet “Fly” (2021) fikk gode omtaler, men når komponist Liv Andrea Hauge og ensemblet hennes ankommer Bodø er de klar for neste album-steg.

«Etter ei intensiv og givende øvingsuke er vi virkelig klare for å møte publikum.  Siden forrige plate har vi fått inn to nye musikere, og bandet funker helt topp. Vi gleder oss veldig til å lage et livealbum, og håper at så mange bodøværinger som mulig vil være med på begivenheten», sier pianisten fra Mosjøen.

«Moderne jazz med fengende melodier, søkende tekster og uredd improvisasjon» står det lese om Ladybird på nettet. Hvordan vil du vektlegge de ulike elementene?»

«Det melodiske aspektet, inklusive vokalen og tekstene spiller en vesentlig rolle i låtene våre. En annen ting er at en sekstett med to saksofoner er uvanlig, og en kilde til originalitet», sier Liv Andrea og legger til: «Noe reinspikka jazzorkester er vi vel ikke. Det finnes elementer av både pop og soul i musikken vår. Det har selvsagt noe med min musikalske oppvekst å gjøre».

I selvpresentasjonen på hjemmesida kaller Liv Andrea sin identitet som pianist en miks mellom jazz og klassisk. «Blant de etablerte jazzpianistene står Keith Jarrett og Bill Evans meg nært. Av norske pianister er blant andre Maria Kannegaard en inspirasjon», sier hun.

«På noen av låtene fungerer sangen som et instrument, på andre formidler vokalen tekster. Hva handler de om?»

«Siden de fleste av dem er skrevet av vokalisten vår, Lisbeth-Anita Grimsø Olsen, skal jeg ikke gå for mye i detaljer. Men de kan sies å være en rapport om hvordan livene våre er akkurat nå. De gjenspeiler både kjærlighetsbrudd, såre følelser og håp», sier pianisten fra Mosjøen.

 I løpet av det siste året har det funnet sted en diskusjon om kjønnsbalanse i norsk jazz. Både i den kritikerroste Kongle Trio og Ladybird Orchestra spiller Liv Andrea sammen med (minst) like mange jenter som menn.

«Mine musikervalg er muligens påvirket av at jeg selv er kvinne, men jeg velger alltid musikere jeg liker, om de er kvinner eller menn er av mindre betydning. Prinsipielt sett finnes det i dag så mange dyktige kvinnelige jazzmusikere i Norge at man uten videre kan sette sammen et kjønnsbalansert ensemble uten å gå på akkord med kvaliteten», avslutter den Bodø-klare pianisten fra Mosjøen.

Ladybird Orchestra er Lisbeth-Anita Grimsø Olsen (sang), Liv Andrea Hauge (piano/komposisjoner), Karl Erik Horndalsveen (bass), Lauritz Skeidsvoll (saksofoner). Mona Krogstad (saksofoner) og August Glännestand (trommer). 

Fredag 21. april kl. 21.00 i Store Studio.