Finn på hjemmebane

Når Finn Sletten dukker opp som perkusjonist i Trio de Janeiro er han på hjemmebane. Både geografisk og musikalsk. Fredag 5. mai på Sinus.

Av Kjell Nordeng

Trio de Janeiro ble startet for trettifem år siden, og i dagens besetning finner vi fortsatt originalmedlemmene Tom Lund (gitar) og Anne Marie Giørtz (sang). I 1993 fikk bandet Spellemannsprisen for debutplata «Brazilikum», og to år senere kom «Amoregano» til gode anmeldelser. Som titlene antyder befinner vi oss i latinmusikkens verden.   

«Bandet har et enormt repertoar, og vi har masse rom for spontanitet. Derfor kan konsertene variere fra gang til gang. Det gjør det spennende å være med», sier Finn Sletten. Blant favorittene på bandets to album er udødelige låter som «Desafinado», «The Girl From Ipanema» og «One Note Samba».

«Publikum kan gjerne komme med ønsker, og synge med», sier Finn, og legger til: «Dette er musikk med direkte appell til kropp og følelser. Live funker det topp». 

Ved siden av trioen Sletten, Lund og Giørtz er fredagens utgave av Trio de Janeiro forsterket med den rutinerte trompetisten Roy Nikolaisen.

«Vi snakker om veldig gode, rutinerte og kunnskapsrike musikere som kan sjangeren. Trio de Janeiro er et inspirerende band å jobbe med», sier den erfarne perkusjonisten fra Bodø.

Det mangler altså ikke på erfaring, samspill og sjangerkompetanse i Trio de Janeiro. Trettifem år er også ei lang levetid for et jazzband. Faktum er imidlertid at Finn har spilt latinmusikk lengre enn det. Allerede i 1980 trakterte han perkusjonen på Agustin Pereyra Lucenas «La Rana», og senere har han vært med på platene til Claudio og Christina Latini.  Bodø-perkusjonisten spilte også de latinvinklede Prøysen-tolkningene på Katia Cardenals plater, og i hjembyen har han ledet sitt eget Merengue-band. Kort sagt: Han er en nestor innen norsk latinmusikk.

«Har det vært noen spesielle utfordringer for en helnorsk nordlending å få til ektheten i et musikkuttrykk som tilhører en helt annen kultur og livsstil»?

«Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg liker latinmusikk, og det har vel falt meg naturlig å spille den. Jeg gleder meg til å spille på Sinus», avslutter Finn Sletten.

Fredag 5. mai kl. 21.00 på Sinus.