Kategorier
2021 høst

Uri Caine Trio (US)

Onsdag 1. desember kl. 20.00

Sinus

En skikkelig godbit venter denne onsdagskvelden når den New York-baserte jazzpianisten Uri Caine kommer til Bodø.

Uri Caine er en svært respektert og allsidig pianist som bringer med seg en rekke impulser inn i musikken, blant annet sin jødiske kultur og sin klassiske skolering. Den usedvanlig allsidige jazzpianisten har arbeidet mye med å sette klassisk musikk, for eksempel av Gustav Mahler og Johann Sebastian Bach, inn i moderne rammer. Caine har opptrådt i mange ulike musikalske konstellasjoner, fra mer tradisjonell til avantgardepreget jazz. Han behandler all musikk på sin helt egne måte og har mer respekt for musikken selv enn for musikkhistorie og tradisjoner.

«Uri Caine er en unik konseptualist som tydeligvis finner nye og spennende innfallsvinkler uten stans. Med dette tilbakeblikket på typer musikk mange en gang ikke visste eksisterte, har han nok en gang fortalt verden hvilken særdeles viktig musikant han er»

–Tor Hammerø


Uri Caine – piano
Mark Helias – bass
Ben Perowsky – trommer