Kategorier
2021 høst

The Core

Lørdag 4. desember kl. 21.00

Sinus

The Core spilte sin første konsert høsten 2001. Jazzkvartetten bygger på arven fra Jan Garbareks musikk på tidlig 70 tall. Garbarek var igjen svært påvirket av John Coltrane sin musikk fra 60 tallet. Denne kjernen i inspirasjon, sammen med det sene 90-tallets akustiske strømninger i jazzen, dannet grunnlaget for The Core sitt uttrykk.

The Core har siden oppstartet utgitt 8 plater, spilt på alle de store norske jazzfestivalene og turnert flittig i inn og utland. Til tross for bandets ekspressive og til tider voldsomme uttrykk, ble ofte The Core referert til som en publikumsfavoritt ved festivaler.

Det finnes ikke en bedre anledning til å dra i gang et av de mest bemerkelsesverdige norske jazzband som frem til pausen i 2012 turnerte fem kontinent. Nå er originalbesetningen i The Core med Kjetil Møster, Erlend Slettevoll, Steinar Raknes og Espen Aalberg tilbake, klar for å igjen spre den energiske akustiske jazzens gode budskap.

Espen Aalberg – trommer
Steinar Raknes – bass
Erlend Slettevoll – piano
Kjetil Møster – saxofoner