Kategorier
2021 høst

Tanaka / Lea / Strønen

Torsdag 2. september kl. 20.00

Sinus

Ayumi Tanaka, Marthe Lea og Thomas Strønen har funnet sammen og laget det fantastiske albumet Bayou, utgitt av legendariske ECM.

Helimprovisert, meditativt og utforskende. Søkende musikk for tenkende mennesker. Over et åpent sonorisk landskap blir det bygget frie assosiasjoner og stream-of-conciousness kommunikasjon og uttrykk. Her er det ikke store fakter og tut-og-kjør, men en nærmest mikroskopi-basert studie i musikkens aller minste bestanddeler og hvordan de henger sammen.

Trioens debutplate har fått strålende anmeldelser i inn og utland.

Johan Hauknes, etter trioens seneste konsert under Oslo Jazzfestival:

«En gang utropte jeg Thomas Strønen som verdensmester i stille tromming, i tromming uten tilløp. Men med vakre linjer og en finurlig, intrikat skjønnhet. I dag trakk han med seg Ayumi Tanaka og Marthe Lea i en dans som skapte den vakreste fire satser lange suiten du kan tenke deg

Les hele anmeldelsen her: https://salt-peanuts.eu/consert/storre-en-stort/

Ayumi Tanaka – piano
Marthe Lea – saksofon
Thomas Strønen – trommer