Kategorier
2021 høst

RYMDEN

Fredag 1. oktober kl. 21.00

Sinus

Skandinavisk jazz i verdensklasse!

Supertrioen Rymden med Bugge Wesseltoft har blitt et internasjonalt navn med over 30 000 solgte album og 70 konserter internasjonalt i 2019. Trioen bygger på arven etter Wesseltofts «New Conception of Jazz», i møte med Magnus Öström og Dan Berglund fra Esbjørn Svensson Trio. I mars slapp trioen sitt nye album Space Spailors som er nominert til Grammis – svenskenes svar på Spellemannprisen.

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft, har med sine to venner og innovative krefter innen europeisk jazz, skrevet parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuost jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk.

Bugge Wesseltoft – piano, keyboard
Dan Berglund – bass
Magnus Öström – trommer