Kategorier
2021 -vår

Oddmund Finnseth Kvintett

Lørdag 1. mai kl. 21.00

Sinus

Jazzmusiker og kontrabassist Oddmund Finnseth fra Sortland er nå på turne med albumet Dedications. Plata, som er hans første utgivelse under eget navn, er blant annet inspirert av store jazzmusikere som Niels-Henning Ørsted Pedersen, John Coltraine og Ray Brown. Den inneholder også elementer av latinamerikansk musikk og brasilianske rytmer, med ønske om å bevege publikum. Låtene, som spenner over mye av Oddmunds musikalske karriere, er dedikert til familie, venner, kjente og kjære i hans liv.

Oddmund Finnseth er utdannet ved jazzlinja i Trondheim. Han er kjent fra en rekke innspillinger, og har blant annet spilt med musikere som Marit Sandvik, Bjørn Krokfoss, Asmund Bjørken og Randy Johnston. I 2015 ble han tildelt Stubøprisen.

På scenen denne kvelden har Oddmund med seg flere av musikerne fra plateinnspillingen:

Roger Johansen – trommer
Øystein Norvoll – gitar
Roy Nikolaisen – flygelhorn og trompet
Kåre Kolve – saxofon
Oddmund Finnseth – kontrabass

Konserten var opprinnelig satt opp 16. januar, men måtte utsettes grunnet koronasituasjonen.