Kategorier
2021 høst

LILJA

Onsdag 4. august kl. 20.00

Sinus

Oppdatering:
Oddrun Lilja utvider besetningen og tar med seg Bafana Nhlapo på perkusjon og vokal. Bafana er født i 1976 i Soweto, Sør-Afrika. Hans far var medlem av det kjente bandet King Star Brothers, og Bafana vokste opp i et miljø med kjærlighet for musikk og kunstnerisk uttrykk. Hans rykte som ekstraordinær vokalist og musiker har gitt han muligheten til å dele scene og studio med mange anerkjente artister, som Busi Mhlongo, Madala Kunene, Mutabaruka, Pops Mohamed og Bugge Wesseltoft. Bafana synger hovedsaklig på morsmålet isiZulu, nydelig kommunisert gjennom sin flotte falsettstemme.

Oddrun Lilja, kjent som gitarist i Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, Frode Haltlis Avant folk og Moksha, debuterte med albumet Marble i 2020. Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, var på listen over 2020s beste norske album i Klassekampens musikkmagasin, og ble også nominert til årets utgivelse i Subjekt.

Musikken er inspirert av reiser hvor Oddrun Lilja har samarbeidet med lokale tradisjonsmusikere fra hele verden. På reisene har Lilja blant annet spilt med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon. Med inspirasjon fra disse møtene har hun komponert ny musikk, hvor låtene bærer navn etter ti av byene hun har besøkt.

Lilja

Med sitt enestående band tar LILJA med publikum hjem til verden.

Oddrun Lilja – gitar og vokal
Sanne Rambags – vokal
Jo Skaansar – bass og vokal
Jakop Janssønn – trommer
Bafana Nhlapo – perkusjon og vokal