Kategorier
2021 høst

Jovan Pavlovic Trio feat. Ahmad Al Khatib

Onsdag 22. september kl. 20.00

Sinus

Til alle tider har mennesket samlet seg rundt det varmende bålet. Sett inn i flammenes virvlende dans, hørt sprakende gnister i vinden, og pustet inn lukten av brennende treverk.

En sanselig opplevelse, på tvers av tid og sted, skulder ved skulder rundt bålet frembringes glemte minner og nye erfaringer. I Jovan Pavlovic Trio skaper et stjernelag av musikere fra Balkan, Palestina og Norge musikk fra alle himmelretninger, med innslag av folkemusikk, jazz,

og klassisk musikk Det er groovy og virtuost – lengtende og lyrisk, der trekkspillets drag sammen med pulserende rytmer drar oss inn i en egen verden.

Bonfire er trioens andre utgivelse. Denne gang er også palestinske Ahmad Al Khatib med på laget. Når et lite virus får verden til å stenge landegrensene, byr Bonfire på musikk som åpner dem opp igjen. Alle de fire musikerne er nestorer på den internasjonale verdensmusikkscenen, og samarbeider på kryss og tvers av kontinenter.

Jovan Pavlovic – akkordeon
Ahmad Al Khatib – oud
Gjermund Silset – bass
Helge Norbakken – perk.
Thor Ivar Lund – lyd

I samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter