Kategorier
2021 -vår

Gard Nilssen Acoustic Unity

Onsdag 24. mars – AVLYST

Sinus

Den spellemannsnominerte trioen Gard Nilssen Acoustic Unity har siden starten i 2014 gitt ut tre kritikerroste album; “Firehouse”, “Live In Europe” og “To Whom Who Buys A Record” og spilt 100 konserter i Norge, Europa, Japan, USA, Canada og Brasil.

Etter overbevisende konserter på Winterjazz i New York, Jazzahead i Bremen og sammen med Joshua Redman og Ambrose Akinmusire under Nilssen’s Artist in Residence opphold på Moldejazz i 2019 blir bandet omtalt som noe av det beste og mest spennende på den europeiske jazzscenen om dagen.

Musikerne er blant de mest etterspurte og aktive musikerne i sin generasjon om dagen og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester, Koma Saxo, Team Hegdal, Susanne Sundfør, sPacemonKey, Albatrosh, Peter Evans, Arild Andersen 4tet, Bushman´s Revenge og Enemy.

Musikken er egenkomponert med fokus på samspill, groove, dynamikk og energy, med masse rom for improvisasjon. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid.

Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover!

Gard Nilssen – trommer
André Roligheten – saxofoner
Petter Eldh – kontrabass

Et av årets aller spenstigste jazzalbum.
-Dagens Næringsliv (Audun Vinger)

To whom who buys a record er et briljant album. Et av årets beste!
-Dagsavisen (Espen Løkeland-Stai)

To Whom Who Buys A Record er gjennomført balansekunst på høyt nivå. Acoustic Unity byr på kvalitet i alle ledd.
-Aftenposten (Arild R. Andersen) 5/6