Kategorier
2021 høst Bodø Jazz Open

BJO2021: Hildegunn Øiseth Quartet

Torsdag 21. oktober kl. 21.00

Sinus

Våren 2020 kom Hildegunn Øiseth Quartet med ei ny plate med tittelen Mañana, som betyr takk på pashto, og som peker mot flere viktige element i musikken til Øiseth og kvartetten. Trompetisten Hildegunn Øiseth startet sitt musikkliv for alvor i Sverige med musikkutdanning og fast engasjement i gruppa Bohuslän Big Band. Så gikk turen til Sør-Afrika hvor hun var medlem av gruppa Uhambo. Siden den tid har Øiseth hentet inspirasjon fra ulike verdenshjørner, med flere turer til Midtøsten og land som Malaysia og Pakistan, med eksotiske norske instrumenter i bagasjen. Bukkehornet og neverluren, i møte med nye kulturer, har gitt inspirerte møter og musikk som hever seg over landegrensene og kulturelle forskjeller.

Hildegunn Øiseth og kvartetten hennes har skapt et musikalsk uttrykk som er preget av eventyrlyst, musikalsk innsikt og drømmende improvisasjon.

Hildegunn Øiseth – trompet, bukkehorn
Espen Berg – piano
Magne Thormodsæter – bass
Per Oddvar Johansen – trommer

Konserten presenteres i samarbeid med Bodø Jazz Open.