Kategorier
2022 -vår

WAKO

Torsdag 5. mai kl. 20.00

Sinus

Med fem album og et hundretall liveopptredener i ryggen, spiller Wako med en autoritet og personlighet som plasserer dem i fortroppen av nordisk jazz.

Wako er en av de mest dynamiske og innovative gruppene på dagens jazzscene, og har bygget en solid fanskare og høstet anerkjennelse fra kritikere nær og fjern. Ifølge Mark Sullivan (All About Jazz – US) er Wako “et norsk jazzkollektiv med et virkelig kollektivt sound”, og forrige plate “Wako” (Øra fonogram, 2020) ble satt på topplista til Jazzwise (UK) både i mars og april 2020.

Wako har tatt deres stadig utviklende musikalitet og kreativitet med rundt Europa, og gjengitt deres musikk live både som kvartett og sammen med strykerne i Oslo Strings og sammen med blant annet trompetvirtuos Arve Henriksen. Musikkens omfang er alltid nøye justert til publikum, miljø og musikalsk materiale, hvilket betyr at konsertene ikke kun er superlative, men også unike opplevelser.

Kort fortalt er Wako en av de mest imponerende unge livegruppene i dag. Individuelt er musikerne også å se i prosjekter som spellemannsvinner Hegge, spellemannsnominerte Megalodon Collective, Espen Berg trio, Kjetil Mulelid Trio og Trondheim Jazzorkester.

«Man føler synapsene knatre og hjernevevet spire og gro når man lytter til Wako. Sjekk bare den lyriske «Skumringsbeltet» med vibrafonisten Rob Waring – her er produksjonen helt vill»
Lars Junge, Stemmegaffel

Wako er:
Kjetil André Mulelid – piano
Martin Myhre Olsen – saksofoner
Bárður Reinert Poulsen – kontrabass
Simon Olderskog Albertsen – trommer