Kategorier
2022 -vår

Tore Johansen – 90/91

Onsdag 23. februar kl. 20.00

Sinus

Lille julaften 1990 fylte Tore Johansen 13 år. Halvannen måned senere stod han på konsertscenen Sinus og spilte jazz for første gang. Etter et todagers jazz- og improvisasjonskurs med daværende Trio Nord (Jan Gunnar Hoff, Kåre Garnes og Finn Sletten – som var landsdelsmusikere i Nordland) fremførte han «A Child Is Born» og «Take Five» med stjernekompet.

Etter det var det ingen vei tilbake.

30 år senere samler han gjengen igjen, til prosjektet 90/91. Tittelen skriver seg først og fremst fra at det var i disse årene det startet for Tore Johansen. Men det er også et lite vink til Pat Metheny sin legendariske innspilling, 80/81.

Trio Nord - Kåre Garnes, Jan Gunnar Hoff og Finn Sletten

Tore Johansens prosjekt har et annet likhetstrekk med Pat Metheny sitt. Metheny, som da var 26 år, samlet sammen sine helter til sin innspilling: Charlie Haden, Jack DeJohnette, Dewey Redman og Michael Brecker. Det er godt mulig Tore Johansen hadde blitt jazzmusiker uten de dagene i februar 1991, men med det satte han i gang for alvor.

Tore Johansen skal nykomponere hele repertoaret til 90/91, og han har gitt seg selv en oppgave: Alle låttitlene lages først, så kommer settlisten, og så skriver han materialet kronologisk. All musikken har linker, tydelige eller mindre tydelige, til musikk, musikere og låtskrivere som har vært sentrale inspirasjonskilder for han opp gjennom årene.

Tore Johansen – trompet
Jan Gunnar Hoff – flygel
Kåre Garnes – kontrabass
Finn Sletten – trommer