Kategorier
2022 -vår Bodø Jazz Open

BJO2022: Nordnorsk Jazzensemble med Moddi

Onsdag 2. februar kl. 19.00

Stormen, Store sal

Det er en stor glede å kunne presentere Nordnorsk Jazzensemble med Jakop Janssønn sitt nye verk «Vippepunktet». Dette er NNJE sitt første prosjekt som ble utsatt fra jan 2021 på grunn av pandemien.

«Vippepunktet» er et nyskrevet verk av Jakop Janssønn med tekster av Pål Moddi Knutsen. Premieren av verket vil endelig fremføres på Nordlysfestivalen i Tromsø, i Vadsø og som åpningskonsert på Bodø Jazz Open 2022.

Tittelen «Vippepunktet» henspiller på det som skjer når noe lite vipper balansen av et system og provoserer frem en stor forandring. Livet i Arktis tar plass midt i en dramatisk, gåtefull og følelsesladd scene av voldsomme klimatiske, miljømessige, politiske og økonomiske endringer. Ved å bruke «Vippepunktet» som utgangspunkt for verket, ønsker Janssønn å fokusere på vår landsdel og sette et nytt lys på de mange utfordringer vi kan møte når vi nærmer oss et vippepunkt.

Verket er skrevet av komponist og kunstnerisk leder Jakop Hauan Janssønn, som er en av landsdelens mest aktive og kreative musikere og komponister. Tekstforfatter og vokalist er Pål Moddi Knutsen, og Daniel Herskedal står for arrangering.

Ensemblet består på dette prosjektet av følgende musikere:
Moddi – vokal
Daniel Herskedal – tuba
Atle Nymo – sax
Ragnhild Furebotten – fele
Martin Högberg – gitar
Eirik Fjelde – tangenter
Dag Okstad – bass
Jakop Janssønn – trommer/perk
og MiNensemblet fra Musikk i Nordland.

Torbjørn Thrane Sandnes – lys/visuals
Brynjar Erdahl – lydtekniker

Nordnorsk Jazzensemble drives av Nordnorsk Jazzsenter, i nært samarbeid med Musikk i Nordland (MiN) og andre kulturaktører i landsdelen.

Konserten er et samarbeid mellom Bodø Jazz Open og Ad Lib Jazzklubb.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet