Kategorier
2022 høst

Nils Petter Molvær Group

Lørdag 10. september kl. 21.00

Sinus

For en åpning av jazzhøsten!
Sekstiårsjubilanten Nils Petter Molvær og hans stjernelag av medmusikere, tar med seg det kritikerroste albumet “Stitches” fra 2021 i bagasjen når de kommer til Bodø og åpner høstprogrammet til Ad Lib Jazzklubb.

Molvær er kjent for sin spennende kombinasjon av jazz og elektronisk musikk, fra stor, åpen flyt til drivende beats og intrikate grooves. Han har vunnet hele sju Spellemannpriser for sin eksperimentering i sjangerutkantene, sist i 2016 da soloalbumet Buoyancy fikk eventyrlig mottakelse og ble kåret til beste jazzplate.

En av Norges aller mest internasjonalt ettertraktede musikere, har etter gjennombruddet med albumet Khmer (1997), fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk i skjæringspunktet mellom jazz, ambient, house og elektronika, hiphop, rock og pop, og har satt tydelige spor innen improvisert musikk i Europa. Khmer solgte over 250.000 eksemplarer på verdensbasis og etablerte Molvær som en av de ledende stemmene til den nye europeiske jazzbevegelsen av nittitallet.

I tillegg til å være en grensesprengende trompetist, som skaper sin egen unike sound, har han også spilt inn lydspor for film og TV, dokumentarer og skuespill. Så langt har det blitt ni album under eget navn.

Nils Petter Molvaer – trompet
Johan Lindstrøm – gitar, banjo
Jo Berger Myhre – bass
Erland Dahlen – slagverk, perc
Sven Persson – lyddesign
Tord Knudsen – lysdesign