Kategorier
2022 høst

Maridalen

Torsdag 20. oktober kl. 21.30

Dama Di / Halv ti på torsdag

Maridalen er en norsk jazztrio fra Oslo. Navnet Maridalen henter de fra det naturskjønne dalføret som ligger rett nord for Oslo sentrum. Trioens første plateutgivelse med samme navn ble spilt inn i Maridalen kirke og inneholder helt nyskrevet materiale.

Det som i utgangspunktet startet som en mulighet til å øve sammen, utviklet seg etter hvert til prosjektet Maridalen. De tre medlemmene fant tonen i den varme samklangen av kontrabass, trompet og treblås, helt uten akkordinstrumenter. I tillegg oppdaget de også en felles forkjærlighet for svensk jazz, minimalistisk filmmusikk og fransk impresjonisme. Derfra har trioen utviklet sitt eget musikalske rom som både tar tak i ulike stemningsøyeblikk og skaper små fortellinger.

Sammen ser de det vakre i det patinerte og upolerte, der knirket fra treverket og klirret fra gammelt metall blir en del av uttrykket. Det var derfor også helt naturlig at deres første album ble spilt inn i en gammel trekirke. Albumet inneholder ti komposisjoner hvor lytteren blir tatt inn i ulike stemningsbilder; fra melankolien i en mulig regnværsdag, til nattens stillhet som plutselig brytes av en passerende t-banevogn. Noen steder har trioen tatt inn nye lydlige elementer, som i låten «Urverket» hvor lyden har blitt prosessert gjennom en gammel Tandberg båndopptaker fra 50-tallet. Stemningene i hver låt føres an av melodier som blir fortalt og bearbeidet gjennom kollektiv improvisasjon og klanglig utforsking.

Anders Hefre – saksofoner/klarinett
Jonas Kilmork Vemøy – trompet
Andreas Rødland Haga – kontrabass

Intervju med Maridalen på NPS Music: https://npsmusic.no/albumaktuelle-maridalen-med-lun-og-delikat-kammerjazz/

Anmeldelse av albumet Maridalen på Stemmegaffel: https://www.stemmegaffel.no/2021/04/musikkanmeldelse-maridalen-maridalen-2021/

Konserten er i samarbeid med Pott & Panne.

NB! Innehavere av sesongkort må også kjøpe billett til denne konserten.