Kategorier
2022 -vår

Live Foyn Friis Kvartett

Fredag 1. april kl. 21.00

Sinus

LIVE SINGS SASSY

– en hyllest til Sarah Vaughan.

Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazzsangerne helt fra barnsben av, hvor hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater på repeat. Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Albumet «At Mister Kelly’s» har hun nærmest hørt ihjel.

Friis ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine fire album i kategoriene Årets Vokaljazz Album og Årets særutgivelse under Danish Music Awards. Hun vant tittelen Årets Unge Jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! Live Foyn Friis har nå bosatt seg i Norge igjen og spiller med norske musikere.

«Et udtryk så stærkt og på samme tid så gennem musikalsk at det stod klart for alle at her er en kvindelig solist med verden for sine fødder!»
Stardust – Wall of Fame – Jette Lykke.

Bandet:
Live Foyn Friis – voc
Bård Helgerud – gitar
Rodrigo Villagra – kontrabass
Magnus Eide – trommer