Kategorier
2022 -vår

Jo Skaansar – Fange av mi tid

Onsdag 20. april kl. 20.00

Sinus

Ni år etter det kritikarroste debutalbumet «Den blåaste natt», er Jo Skaansar klar med nytt band og oppfølgerplata «Fange av mi tid», i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise.

«Fange av mi tid» er Jo Skaansar sin andre utgivelse under eget navn. Platen tar utgangspunkt i Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist, samt låtskrivingspartnerskap sammen med blant andre Edvard Hoem og Lillehammerforfatter Eivind Sudmann Larssen. Poesi og tekstformidling står sentralt i utgivelsen, der vokalist Ine Hoem er en viktig samarbeidspartner.

På denne turneen er det Emilie Christensen, kjent fra bandet No. 4, som bidrar på vokal. Sammen med fantastiske Helge Lien på piano og trommis Håkon Mjåset Johansen skaper Emilie og Jo musikalsk magi av Skaansars melodisk varierte og harmonisk sofistikerte komposisjoner, i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise.

Jo Skaansar er en musiker som jobber i inn- og utland med en rekke artister og band, mest innen jazz og folkemusikk. Som bassist har han en ekspressiv, lyrisk og moderne spillestil. Han har medvirket på over 50 plateinnspillinger og har spilt med blant andre Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Steve Dobrogosz, Jon Christensen, Beady Belle, Hot Club de Norvege, Sinikka Langeland, Trygve Seim, Sølvguttene og Trondheim Jazzorkester.

Medvirkende:
Jo Skaansar – bass
Emilie Christensen – vokal
Helge Lien – piano
Håkon Mjåset Johansen – trommer

Turnéen er i regi av Nordnorsk Jazzsenter.