Kategorier
2022 høst

Hedvig Mollestads WEEJUNS

Torsdag 3. november kl. 19.00

Sinus

De siste årene har Mollestad befestet sin posisjon som en kraftfull komponist og gitarist innen sin sjanger – og forbi. Hun har vunnet Spellemannpris i Åpen klasse to år på rad for sine soloutgivelser, og Weejuns er hennes nyeste prosjekt: En tindrende trio med Ståle Storløkken og Ole Mofjell.

Testkonserten på Munchmuseet i april viste en helt ny side av Mollestad og hennes musikk – her har prinsippene om lange, komponerte strekk fått fare, og vi står igjen med en åpen dør inn til et enormt univers av gnistrende samspill og maleriske strukturer, en følelse av vektløshet der tidsaspektet rokkes ved, der musikerne samles i en stor triolog, og møtes i mektige unisone partier. Under ligger likevel dragningen mot de mektige riffene og bevrer, og det er ikke vanskelig å assosiere seg til både det Rypdalske og monumentale, men også til knekken mellom 60- og 70-tallet, fra Bitches Brew- og Mahavishnu-eraen.

Keyboardist og Buddy-prisvinner Ståle Storløkken har gjennom en lang og stadig like interessant karriere gjort seg bemerket for sine bidrag i power-trioen Elephant9, i Supersilent og i tett samarbeid med både Terje Rypdal og Motorpsycho. Ole Mofjell på sin side har markert seg som en av de fremste unge trommeslagerne og perkusjonistene på den europeiske impro-scenen.

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar
Ståle Storløkken – orgel og synth
Ole Mofjell – trommer
Joffe Myrvold – lys og video
Espen Høydalsvik – lyd