Kategorier
2022 høst

Hallgeir Pedersen Trio

Lørdag 5. november kl. 21.00

Beddingen Kulturhus

Hallgeir Pedersen Trio spiller hardtswingende jazz av internasjonal klasse, med groove, nerve, lekenhet og selvskrevne blålyriske undertoner. Med ferskt egenkomponert materiale i bagasjen og et par utvalgte standards, bys det på en unik og underholdende jazzopplevelse når trioen er på plateslippturné for albumet «Update» som utgis i høst.

Hallgeir Pedersen regnes blant de aller beste gitarister i dette langstrakte landet. «Bebop-kongen» eller «Fantomet fra Øksfjord», som han også kalles, har en fantastisk teknikk, med en tone og «touch» som er unik. Amundsen trakterer kontrabassen med teknisk overskudd og har stor akustisk «punch» – han har evnen til å beholde roen i enhver musikalsk orkan.

På denne konserten stepper Erik Nylander inn for trioens faste trommeslager Trond Sverre Hansen. Erik Nylander er fra Norberg i Sverige og spiller i en rekke band på den norske og nordiske jazzscenen, blant disse er Ola Kvernberg Trio, «Kobert», Kirsti Huke Quartet, Tore Brunborg Trio, «Liarbird», Bjørn Alterhaug Quintet, «Peloton», «Juxtaposed», Magic Pocket, «Monoswezi» og sitt eget Erik Nylanders Orkester.

Hallgeir Pedersen Trio har tre kritikerroste album på samvittigheten og mottok Norsk Kulturråds Ensemblestøtte i 2006. Hallgeir Pedersen har mottatt Randi Hultins Minnepris (2002) og Stubøprisen (2007) samt Håjazzprisen (2010).

Hallgeir Pedersen – gitar
Erik Nylander – trommer
Andreas Amundsen – kontrabass

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.