Kategorier
2022 høst Kommende

Hallgeir Pedersen Trio

Lørdag 5. november kl. 21.00

Beddingen Kulturhus

Hallgeir Pedersen Trio spiller hardtswingende jazz av internasjonal klasse, med groove, nerve, lekenhet og selvskrevne blålyriske undertoner. Med ferskt egenkomponert materiale i bagasjen og et par utvalgte standards, bys det på en unik og underholdende jazzopplevelse når trioen er på plateslippturné for albumet «Update» som utgis i høst.

Hallgeir Pedersen regnes blant de aller beste gitarister i dette langstrakte landet. «Bebop-kongen» eller «Fantomet fra Øksfjord», som han også kalles, har en fantastisk teknikk, med en tone og «touch» som er unik. Sammen med kontrabassist Andreas Amundsen fra Senja og trommeslager Trond Sverre Hansen fra Narvik utgjør de et av landets fineste jazztrioer innen bebop-relatert jazz. Amundsen trakterer kontrabassen med teknisk overskudd og har stor akustisk «punch» – han har evnen til å beholde roen i enhver musikalsk orkan.

Det swinger noe grassat av legenden Trond Sverre Hansen. Stubøprisvinnerens fantastiske vispespill og unike fandenivoldske musikalske energi sender publikum etterlengtede sjokkbølger gjennom musikken.

Hallgeir Pedersen Trio har tre kritikerroste album på samvittigheten og mottok Norsk Kulturråds Ensemblestøtte i 2006. Hallgeir Pedersen har mottatt Randi Hultins Minnepris (2002) og Stubøprisen (2007) samt Håjazzprisen (2010).

Hallgeir Pedersen – gitar
Trond Sverre Hansen – trommer
Andreas Amundsen – kontrabass

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.