Kategorier
2022 -vår

Falkevik

Torsdag 31. mars kl. 21.30

Dama di

Jazzklubben inntar «Halv-ti på torsdag» på Dama di med jazztrioen Falkevik som forener riffbasert jazz med elegante popmelodier. Debutalbumet Louder than I’m Used to fra 2018 fikk strålende mottakelse, og i september 2021 slapp Falkevik oppfølgeren New Constellations. Her er musikken mer kontrastfylt enn på debutalbumet og beveger seg mellom ytterpunktene: Fra et intimt, inderlig pianostykke til massive, komplekse og dramatiske instrumentalpartier, inspirert av Jaga Jazzist. Multiinstrumentalist og tonekunstner Ola Kvernberg medvirker på albumet, og mye av musikken er tidvis inspirert av nettopp hans Steamdome-univers.

Falkevik henter inspirasjon hos Gogo Penguins riffbaserte musikk, Maria Kannegaard trios mørke univers samt flørten med elektronikk hos Morten Qvenlid, og det kan trekkes paralleller til både Esbjörn Svensson trio og Suzanne Vega.

Falkevik er et stjernelag med medlemmer som også spiller med NRKs Beat for Beat-band, Erlend Ropstad, Hedvig Mollestad trio, A Tonic For The Troops, Tord Gustavsen trio, Svarte Svaner og Shan.

«Falkevik står fram som et av høstens beste nye navn.»
Dagsavisen, terningkast 5

«Norway’s Falkevik has composed one of the most beautiful and motivating pieces of music I’ve heard so far this year.»
Everything is Noise

«Some of the most luscious modern piano trio playing I’ve heard in a while.»
London Jazz News

Falkevik er:
Julie Falkevik Tungevåg
Ellen Brekken
Marius Trøan Hansen

Konserten arrangeres i samarbeid med Dama di.