Kategorier
2022 -vår

Cortex

Torsdag 10. mars kl. 20.00

Sinus

Med turnéer over hele verden, 300 konserter og seks meget anerkjente album bak seg, har Cortex markert seg som et av de sterkeste aktive bandene fra den norske jazzscenen. Bandet serverer energiske låter med sterke rytmiske og melodiske temaer som mikser 60- tallets frijazz med et mer moderne uttrykk. Med seg i bagasjen har de også det kritikerroste albumet «Legal Tender» som ble sluppet på Clean Feed Records i november 2020!

«No Scandinavian group since Atomic has so powerfully addressed and remade the free jazz of the 60s like Cortex. In a country whose creative music scene is celebrated for its bold hybrids of disparate sounds, Cortex goes another way, embracing tradition in its own unique way, with a personality sketched out by the strength of Johansson’s indelible themes and four distinctive improvisational voices.»
– Peter Margasak, Chicago Reader

«It sizzles with a barely contained energy, one that has yet to be harnessed or become world-weary.»
– 4,5 av 5 stjerner fra Mark Corroto, AllAboutJazz

«Solistisk er det skyhøyt nivå jevn baut, men likevel er det interaksjonen og lyttinga mellom de fire jeg setter aller høyest. Heftig!»
-Tor Hammerø, Dagsavisen

«Cortex er killer. Et solid håndlag med jazzhistoriens friere utfoldelser, men med blikket, og energien, vendt fremover.»
– Chris Monsen, Klassekampen, 5 av 6 stjerner.

«De fire, som til sammen disponerer utadvendt energi på terrawattnivå og plasskrevende individuelle ferdigheter, demonstrerer hele tiden at balanseringen av det solistiske og kollektive i samspillet er en av forutsetningene for at Cortex kan framstå som et dynamisk lite uhyre, og i vekslingen mellom å gi plass og ta plass utviser hver av dem en frapperende rolleforståelse og plasseringsevne i musikken.»
– Terje Mosnes – Jazzinorge.no

Cortex er:
Thomas Johansson – trompet
Kristoffer Alberts – saksofoner
Ola Høyer – kontrabass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer

https://www.cortexmusic.no/