Kategorier
2022 -vår

Bodø Rhythm Group + Henning Gravrok

Fredag 11. mars kl. 21.00

Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria

Jazzklubben og Bodø Rhythm Group med Henning Gravrok inntar Craig Alibone.

Bodø Rhythm Group (BRG) er et rytmisk ensemble som består av musikerne Martin Högberg (gitar), Finn Sletten (trommer) og Christo Stangness (bass).

Henning Gravrok regnes som en sentral skikkelse innen nordnorsk musikkliv og har vært en ressursperson i Bodø i mange år både som bandleder, utøver og komponist. Gravrok har medvirket på flere utgivelser av blant andre Halvdan Sivertsen, samt samarbeidet med musikere som Børge Petersen-Øverleir, Bjørn Alterhaug, Atle Nymo og Frode Nymo. Gravrok har også ledet Bodø Big Band, og ble i 1991 tildelt Stubøprisen. Gravrok har gitt ut flere album med Henning Gravrok Band, blant annet «Minner om i morgen» i 1991. Dette albumet er tidenes første Bodø-innspilte jazzplate med bare Bodø-bosatte musikere i besetningen.

Bodø Rhythm Group gjennomfører prosjekter og konserter i samarbeid med internasjonale, nasjonale og lokale aktører. Av sentrale prosjekter kan nevnes Sinus Session – en konsertserie på Sinus med fokus på å invitere inn kjente og kjære musikere til spennende samarbeidsprosjekter.

BRG har også samarbeidet med Bodø Sinfonietta, dansekompaniet Moving Art, Bodø Big Band, og artister som Unni Wilhelmsen, Nora Brockstedt, Kenny Wheeler, Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug, Terje Nilsen og Håkon Mjåset Johansen for å nevne noen få.

Denne fredagskvelden skal BRG sammen med Henning Gravrok lage skikkelig god jazzstemning på byens Pâtisserie & Champagneria – Craig Alibone.

Det blir gøy!