Kategorier
2022 -vår Bodø Jazz Open

BJO2022: Sinne Eeg Group

4. februar kl. 21.00

Sinus

Sinne Eeg har i løpet av de siste årene markert seg som en av Europas fremste jazzvokalister. Nå kommer hun til Bodø Jazz Open. 

Hun har lenge vært en av Danmarks førende vokalister, og de senere år har Sinne Eeg også etablert seg som en betydelig stemme i europeisk jazz, med rytmisk stålkontroll og en uovertruffen harmonisk sans. Musikkmagasinet Downbeat omtaler Eeg slik: «The Danish jazz singer, an established star in Europe, checks all the boxes; burnished tone, perfect intonation, swing, unerring taste and an adventurous streak.»

Sinne Eeg

Stilen er moderne og nordisk i tonen – med et hint av skandinavisk melankoli – men forholder seg naturligvis også til den store tradisjonen, der Betty Carter og Sarah Vaughan er uttalte forbilder. Uansett om det er standardlåter eller egne komposisjoner som fremføres, kan Eeg kunsten å invitere publikum inn i musikken.

Med seg på scenen har hun et fjellstøtt lag av kvalitetsmusikere. En kuriositet verdt å nevne i denne sammenhengen er at alle i bandet har fått Ben Webster-prisen, det danske motstykket til den norske Buddy-statuetten.

Sinne Eeg – vokal
Jacob Christoffersen – piano
Lennart Ginman – bass
Morten Lund – trommer