Kategorier
2022 høst

Aleksander Kostopoulos

Fredag 21. oktober kl. 21.00

Beddingen Kulturhus

Trommeslagere som går solo vokser ikke på trær.

Aleksander Kostopoulos fra Bodø er kanskje for de aller fleste best kjent som den energiske og aktive trommisen i bandet ISÁK, i tillegg til at han har spilt med storheter som Mari Boine, Moddi, og rockeduoen Pil & Bue. Og en hel rekke andre band. I tillegg har Kostopoulos de siste årene stått på egne ben med sitt unike soloprosjekt – som nå er blitt et nyskapende livekonsept hvor lysdesigner Torbjørn Thrane Sandnes plasserer Kostopoulos i en lyskube midt i rommet.

Debutalbumet «Faleo» (2018) mottok lovord fra kritikere og publikum og sendte Kostopoulos rundt på festivaler og konsertscener landet over. Årets oppfølger «Oftania» er i sin helhet produsert av Kostopoulos selv, hvor bruken av det rytmiske i kombinasjon med samples og falsettvokal tar musikken i en mer melodisk og atmosfærisk retning. Sigur Rós, Jon Hopkins, Bonobo, Bon Iver, Jonsi og Olafur Arnalds trekkes alle frem som sentrale musikalske innflytelser av Kostopoulos.

Aleksander Kostopoulos i en lyskube i byens kuleste black-box blir garantert en opplevelse!

Konserten presenteres i samarbeid med Beddingen Kulturhus og Pott & Panne.