Kategorier
2023 -vår

Amanda Ginsburg

Fredag 17. mars kl. 21.00

Sinus

Klassisk jazz med moderne snert, denne konserten gjør deg lett i steget!

Svensk jazz har kapret norske hjerter i mer enn 50 år, og særlig er det vokalistene vi faller for. Vel, nå har vi forelsket oss igjen! Den svenske vokalisten og komponisten Amanda Ginsburg har på få år tatt publikum med storm, og var en av de virkelig store konsertopplevelsene under årets Hemnesjazz. I hjemlandet er hun en skatt som synger både på «Skansen» og på store og små jazzklubber.

Ginsburg vant den svenske Spellemann, Grammisprisen, for både sitt debutalbum «Jag har funderat på en sak» i 2018, og for oppfølgeren «I det lilla händer det mesta» i 2020. Musikken hennes ligger godt forankret i svensk jazztradisjon, og fortsetter i fotsporene som Monica Zetterlund trådte opp på 60-tallet og som eksempelvis Lisa Ekdahl og Bo Kaspers Orkester fornyet interessen for på 90-tallet, der jazz, folkemusikk, vise og pop-elementer elegant smeltes sammen.

Amanda Ginsburg tar med musikken til vår tid med fine og underfundige tekster. På sin turné i Nord-Norge reiser hun med sin kvartett bestående av et fantastisk knippe svenske jazzmusikere, og vi kan love dere en høytidsstund med musikk som vil leve lenge i hjertet.

Kjell Nordeng har intervjuet Amanda Ginsburg i forbindelse med konserten. Les intervjuet her.

Medvirkende:
Amanda Ginsburg – vokal
Filip Ekestubbe – piano
Anders Fjelsted – kontrabass
Snorre Kirk – trommer

Turnéen er produsert av Nordnorsk Jazzsenter.