Kategorier
2020 høst

Ralph Towner Solo (US)

AVLYST grunnet koronasituasjonen.

Torsdag 5. november kl. 20.00 og fredag 6. november kl. 21.00

Sinus

STORMEN KONSERTHUS PRESENTERER
RALPH TOWNER SOLO (US)

Ralph Towner, født i Washington i 1940, er en av verdens fremste gitarister og en betydelig komponist. Han begynte sin jazzkarriere som en Bill Evans-inspirert pianist, og studerte deretter klassisk gitar i Wien. Towner har spilt inn musikk i over 40 år, blant annet med John Abercrombie, Gary Peacock, Gary Burton, Paolo Fresu, Jan Garbarek, Eberhard Weber og Jon Christensen. Han var også med å starte det banebrytende bandet Oregon i 1970, en gruppe som har influert jazzen i betydelig grad. Som instrumentalist har Towner formet distinkte språk for sine gitarer. Som komponist forblir han en unik kraft, og kombinerer barokk kontrapunkt, rytmer og melodier inspirert av brasiliansk musikk og jazz-tradisjon, og en personlig tilnærming til harmoni og utvikling.

Det er en av gitarens absolutte mestere, som kommer til Stormen konserthus med sin solokonsert.

– I samarbeid med Ad Lib Jazzklubb og Bodø Jazz Open