Kategorier
2020 høst

Dobbelkonsert: Benjamin Mørk/LEAGUS

Onsdag 28. oktober kl. 20.00

Sinus

Da Benjamin Mørk kjøpte et slitent, spraylakkert flygel, oppdaget han muligheten i de mange mekaniske, annerledes lydene fra innsiden av instrumentet. Ved å forsterke disse lydene, blir de til rytmiske elementer i musikken. Dette er en helt unik, minimalistisk pianomusikk kombinert med elektronikk.

Benjamin Mørk er fra Senja. Han var som 26-åring tidenes yngste festspillkunstner på Festspillene i Nord-Norge, og har vært turnerende musiker i ti år, blant annet med Mari Boine.

LEAGUS er et samisk nymusikk-/improband og består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut «Lea Áigi» som høstet strålende kritikker i norsk og utenlandsk presse. I 2019 kom oppfølgeren «Naimaka». Bandet har høstet utelukkende strålende kritikker for sine visuelle konserter.

Benjamin Mørk – mekanisk piano
Herborg Rundberg – piano/vokal
Kristian Svalestad Olstad – gitarer
Wetle Holte – trommer
Christer Jørgensen – trommer
Torbjørn Thrane Sandnes – lysdesign
Arild Johnsen – lydtekniker

I samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.