Kategorier
2020 høst

Hans Mathisen – «Moving Forward»

Søndag 27. september kl. 20.00

Sinus

Hans Mathisen er kjent som en komponist og gitarist med stor poetisk og melodisk sans, som har funnet en særegen og vakker gitarstil i møtet mellom det europeiske stillfarne og den amerikanske energien.

Hans Mathisen har arbeidet i mange år med jazzmusikken som uttrykksform, men der andre er høylytte og støyorienterte, går Mathisen andre veien mot den lavmælte og melodiske, hvor musikken får poetisk kraft.

Konserten tar utgangspunkt i Mathisens siste album «Moving Forward» som kom i april 2019 til strålende kritikker. Han har vunnet Spellemannprisen for beste jazzalbum for sin debutplate «Quiet Songs», og skrevet musikken til filmen «Salmer fra kjøkkenet».

Hans Mathisen – gitar
Bendik Hofseth – saksofon
Jason Rebello – piano
Per Mathisen – bass
Per Oddvar Johansen – trommer