Kategorier
2020 -vår Bodø Jazz Open

Fieh

Sinus

6. mai

2200

Kjøp billetter her: 300/250/200

Fieh har som sin målsetning å levere engasjerende kvalitetsmusikk til sitt publikum – både live og på plate. Nylig slapp oktetten sitt debutalbum «Cold Water Burning Skin» på anerkjente Decca Music, til strålende anmeldelser. Det musikalske kollektivet er virkelig i ferd med å sette sitt preg på musikkbransjen langt utover Norges grenser.

Fieh kombinerer vibber fra musikalske æraer, før bandmedlemmene var påtenkt, med et moderne uttrykk. Bandet legger ikke skjul på at de synes instrumentene låt bra på 70-tallet, og henter inspirasjon fra jazz, funk R&B og soul, side om side med pop og hiphop fra de siste to tiårene.

I tillegg til vokalist Sofie Tollefsbøl, består bandet av Ola Øverby (trommer), Andreas Rukan (bass), Jørgen Kasbo (gitar), Edvard Synnes (tangenter), Lyder Øvreås Røed (horn og trompet), Solveig Wang (kor og moog) og Thea Arnesdotter Lien (kor).

Alle som har opplevd en konsert med denne gjengen, vet at det er en opplevelse av de sjeldne. Man skal være rimelig iskald for å ikke la seg rive med av energien og tilstedeværelsen som formelig oser av scenen.

Det er rett og slett få norske band som kan sammenlignes med Fieh akkurat nå!

 «​I love it!​» ​– Elton John


«Fantastiske Fieh låter som en nyåpnet glasscola – og det bruser i hjernen ved første slurk»

– Audun Vinger, Dagens Næringsliv

«Fieh bringer jazzen tilbake til dansegulvet, og blander tradisjon og nytenking til ekstremt fengende musikk» – Aftenposten

«Fieh har vært et av de mest omtalte nye navnene i norsk popmusikk de siste årene. Omsider kommer albumet – «Cold Water Burning Skin» – som viser at hun og bandet lever opp til forhåndsomtalen.» – Geir Rakvaag, Dagsavisen

I samarbeid med BJO