Kategorier
2020 -vår Bodø Jazz Open

En kveld med Stevie Wonder

AVLYST

Sinus

9. mai

2100

Kjøp billetter her: 300/250/200

70-års jubilanten blir feiret på Sinus når Ad Lib Jazzklubb og Bodø Jazz Open samler et knippe av byens beste musikere til «En kveld med Stevie Wonder». Og i spissen for det hele stiller Einar Thorbjørnsen som kapellmester!

Norgesvennen Stevie Wonder fyller 70 år 13. mai 2020 og i den anledning tar Einar Thorbjørnsen på seg det ærefulle oppdraget med å sette sammen et «wonder-band» for denne festaftenen. Mange lokale musikere og vokalister, blant annet medlemmer fra byens storband vil gjøre sitt ytterste for å lose publikum gjennom Stevie Wonders rike katalog av låter og utgivelser.

Allerede da Stevie Wonder var i sjuårsalderen begynte han å spille piano, trommer og munnspill. Som 11-åring signerte han en tiårsplatekontrakt og tolv år gammel gir han ut sin første plate. Med sitt jazzede harmonikaspill har Wonder også spilt på en del av Herbie Hancocks jazz-utgivelser og har bidratt til å plassere synthesizeren i popmusikkens sentrum. Wonder har vært gjest på innspillinger med Busta Rhymes, Sting, Barbra Streisand, Paul McCartney, Frank Sinatra, The Beach Boys, Eurythmics, Snoop Dogg, Babyface samt flere andre.

Stevie Wonder har mottatt 25 amerikanske Grammy-priser. I 1989 ble han innvotert i Rock and Roll Hall of Fame og fikk i 1994 en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Stevie Wonder har i alt ti førsteplasser på de amerikanske hitlistene og har hatt mer enn 30 hits på topp ti-listen. Stevie Wonder er trolig best kjent for «I Just Called to Say I Love You», som han vant Oscar for beste sang for i 1984.