Kategorier
2020 -vår

Beady Belle

Sinus

8. januar

kl. 20:00

Kjøp billetter her: 300/250/200

Beate S. Lech, alias Beady Belle, er en høyt anerkjent vokalist og artist, med et stort internasjonalt publikum, men også et stadig voksende norsk publikum.

Beate er en av artistene som gjorde seg mest bemerket i Stjernekamp på NRK høsten 2019. Hun evnet å sette sitt helt særegne preg på alle låtene hun sang. Hun tok kreative og modige grep om musikken og gjorde den til sin – uansett sjanger – og høstet store lovord blant dommerne og terningene trillet høyt blant anmelderne. Hun var en uredd og kontroversiell artist som ikke safet med kalkulerte valg, men tok sjanser og satset. Noe som gav publikum store opplevelser (men som kanskje var for vågale til å ta henne med helt til topps i en folkelig konkurranse). Men vi elsker jo artister som våger og som setter musikken fremst! Stjernekamp ble en døråpner til det store publikummet i Norge, som nå endelig kan det få gleden av å oppleve hennes enorme musikalske kraft og fantastiske stemme.

Beady Belle er nok først og fremst kjent fra sine egenproduserte utgivelser, der hun er frontvokalist, bandleder og skriver alt av musikk og tekst. Hun har til nå gitt ut åtte kritikerroste album (på Bugge Wesseltofts plateselskap). Dagbladets anmelder trillet høyt på terningen og kalte henne «Norges svar på Beyonce». Hun har turnért i store deler av verden siden tidlig 2000-tall.

Liveopptredenen til Beady Belle er kjent for sin nerve og temperatur. Beady Belle har spilt i nærmere 170 byer i 28 land. «Scenen er en naturlig arena for meg. Og det er en forlenget arm av det å skape musikk«, sier Beady Belle. «Jeg ønsker ikke at musikken skal stivne i én form, for så å bli gjentatt og gjentatt. Jeg vil at den skal utvikle seg og leve!«.

I liveopptredenen til Beady Belle er musikken åpnet opp, så det er rom for improvisasjon og lek. To Beady Belle konserter er aldri like. «Jeg elsker å ta sjanser på scenen«, smiler Beady Belle. Live-uttrykket er eksplosivt og rått, samtidig som det er nært og skjørt – og med grooven solid plantet i kjernen av det hele. Og kronen på verket er som alltid Beady Belles fløyelsmyke stemme som snor seg lekende lett, men med rivende nerve og tilstedeværelse. Det hypnotiserer og pirrer…

Medvirkende:

Beady Belle: vokal                   

David Wallumrød: tangenter       

Bjørn Sæther: trommer              

Marius Reksjø: bass

Sofei(Fieh) Tollefsbøl og Andrea Horstad: korister